The ledge stephen king pdf

En så pass encyklopediskt viktig person som King behöver källor och the ledge stephen king pdf. Flera av hans böcker har filmatiserats. Kings böcker handlar ofta om vanliga människor som råkar ut för något otäckt, och följer inte traditionella ramar.

King har också skrivit annat än skräck, och har vunnit respekt särskilt för sina ungdomsskildringar. En del romaner har skrivits under pseudonym. Många av hans berättelser utspelar sig i Maine. Han var som liten intresserad av att skriva vampyrhistorier. King var ett överviktigt och klumpigt barn som kände sig bortstött av sina jämnåriga. Han hade mardrömmar om att göra bort sig offentligt och var alltid den som blev sist vald när de skulle spela baseboll. Fantasiförmågan ihop med den osäkerhet och ångest han kände blev betydande, då han började fundera mycket.

Under en period befarade han att han skulle bli sinnessjuk. I en TV-intervju berättade han att han brukade läsa dödsannonserna i lokaltidningar, och därefter strök över namnen i telefonkatalogen hemma. Lite senare blev King mycket upptagen av döden, och speciellt sin egen död, då han var övertygad om att han inte skulle bli 20 år. Han fantiserade om mörka, övergivna gator där märkliga figurer grep efter honom i mörkret. Skräckintresset växte sig allt större och King konsumerade allt vad han kunde: radioprogram, serietidningar och filmer. King kopplade på en gång ihop filmen med fiendens rymdsond som cirkulerade runt jorden kanske lastad med atombomber.

Den fiktiva skräcken slogs ihop med den verkliga skräcken om att när som helst bli utplånad och King satt skräckslagen under resten av filmen. En av de mest kända händelserna från Kings barndom är den om hur hans pappa försvann från familjen. Donald King var en rumlare med smak för både sprit och kvinnor. Han började som dammsugarförsäljare som glatt hälsade på unga änkor mitt i nätterna för demonstrationer. King har en brasiliansk halvsyster.

Donald King hade även problem med lagen och innan han antog efternamnet King legalt hade han flera olika alias. Kanske var det dessa problem som fick honom att överge sin familj, för en dag 1949 sa han att han skulle gå till affären för att köpa cigaretter, och kom aldrig tillbaka. Trots att Stephen King har haft råd att betala för en undersökning av faderns liv efter 1949 har han låtit bli. Jag har tänkt tanken då och då under åren, men det har alltid varit något som stoppat mig.